Blogger Widgets

neděle 3. června 2012

Vyhodnocení ankety

Nějakou dobu jste hlasovali v naší anketě na otázku "Zda má metal už své nejlepší období za sebou?" Výsledek můžete vidět níže a dopadl dle očekávání, přesto si dovolím malý komentář. 


Metal se stále poslouchá, muzikanti pořád píší nové songy, neustále se pořádá řada koncertů a festivalů a dorůstá metalová mládež. Metal má své místo v rámci hudby a vždy mít bude. Přesto je metal už mrtvý, byl mrtvý již od počátku. Každý hudební styl je předem určen k záhubě a metal též, kdy se tomu tak stane, ale nevím, neví to nikdo.

Podle mého skromného názoru je hudební žánr živý, pokud se v rámci jeho tradičních struktur (hudebních či lifestylových) může přihodit něco nového, řekněme prvních deset nebo patnáct let své existence. Následně se vyvíjí dál a předává štafetu dalším subžánrům. Metal tedy není mrtvý, ale podle mě je již na ústupu, umírá a transformuje se v něco zcela odlišného. Když přihlédneme ke všem těm CROSSOVERŮM dnešní doby, musí nám být zcela jasné, že metal jako takový slábne a ochabuje. Samozřejmě najde se pár nových umělců, kteří dokáží být relativně originální a přitom jsou svou hudbou věrni tradicím metalu. Když se na věc podíváme z širšího pohledu, tak od velké thrashové čtyřky a zlatého věku NWOBHM se žádná kapela nedostala do povědomí širší veřejnosti. A to je to, oč tu běží.

Nová anketní otázka bude následovat v nejbližších hodinách či dnech.

Žádné komentáře:

Okomentovat