Blogger Widgets

pátek 8. června 2012

Bob Welch spáchal sebevraždu!


Někdejší kytarista skupiny FLEETWOOD MAC, Bob Welch, byl nalezen ve čtvrtek odpoledne 7. června nalezen u sebe doma. Policie jeho skon označila za sebevraždu zastřelením. Podle Associated Press se 65-letý Welch střelil do hrudi ve svém domě ve městě Nashville.

Rocker byl součástí skupiny v letech 1971 až 1974, čili předtím než kapela vzlétla s alby Fleetwood Mac a Rumours. Welch byl součástí Future Games (1971), Bare Trees (1972) a Mystery To Me (1973). Nebyli bezprostředně komerčně úspěšnou kapelou, ale získali v USA časem zlatou a Platinovou desku. Po nahrávání Heroes Are Hard To Find byl Welch nahrazen Lindsey Buckinghamem a Steviem Nicksem.

Po odchodu z FLEETWOOD MAC tento kytarista založil kapelu PARIS a pak se dal na sólovou dráhu. Album French Kiss (1977) bylo jeho nejúspěšnějším projektem a obsahoval song Sentimental Lady, který byl původně nahrán jako skladba FLEETWWOD MAC v roce 1972. V psaní a nahrávání hudby pokračoval v různých žánrech až do své smrti.

Když v roce 1998 byli FLEETWOOD MAC uvedeni do "Rock n Rollové Síně Slávy", přičemž byl Welch vynechán, vznikly určité spory. Kytarista k tomu poznamenal: "Bylo to důležité období v historii kapely. Mick Fleetwood věnoval ve své biografii celou kapitolu mému působení v kapele a připisuje mi ´záchranu FLEETWOOD MAC´. Teď mě chce z historie skupiny vyškrtnout. Bolí to."

AP prohlašuje, že Welch byl nalezen svou manželkou ve 12:15 místního času. Kytarista měl jisté zdravotní problémy a zanechal dopis na rozloučenou. RIP.


Žádné komentáře:

Okomentovat