Blogger Widgets

úterý 29. května 2012

Zemřel death metalový kytarista Steeve Hurdle


Nepříjemná zpráva pro milovníky death metalové scény. Steeve Hurdle, který obsluhoval kytaru pro death metalovou legendu GORGUTS, opustil naši realitu. Francouzsko-kanadský web coopfuneraireestrie.com zveřejnil Hurdleův nekrolog, v němž stojí, že zemřel ve věku 41 let na "komplikace po absolvované operaci."

Po rozpadu GORGUTS v roce 1993, se kapela na scénu vrátila o pět let později. Hurdle byl rekrutován na třetí album kapely, Obscura, které získalo kladné ohlasy z táboru kritiků i fanoušků. Deska byla dalším krokem v kariéře GORGUTS, kterým poskytli svým fanouškům náročnější a zvrácenější útok brutality.

Po vydání Obscury Hurdle kapelu opustil, aby se věnoval svému death metalovému projektu, NEGATIVA. Přesto, že kapela byla aktivní celých dlouhých 16 let, oficiálně vydala pouze stejnojmenné EP obsahující tři skladby. Hurdle mluvil o dlouhohrající desce, které bylo pro skupinu NEGATIVA napsáno a jež popisoval jako "více ambientní a emotivní." Bohužel se deska nikdy nestala skutečností.

I když se Hurdle snažil probourat se skupinou NEGATIVA, v pamětech fanoušků, muzikantů a kritiků zůstane jako neuvěřitelně vlivný kytarista, který se zapsal do dějin především mistrovskou hrou na desce Obscura metalistů GORGUTS. Nahrávka byla natolik vlivná, že tech-death metalová skupina, sestava OBSCURA, našla inspiraci pro svůj název právě v této desce.

Svět opustil další skvělý metalový hudebník. Je nám líto, že přinášíme podobné zprávy poměrně často. Naše soustrast a myšlenky putují fanouškům, spoluhráčům, přátelům a v neposlední rodině Steevea Hurdleho. Doufáme, že v metalovém nebi roztrhá mnoho strun po boku velikánů jako Ronnie Dio, David Gold nebo Paul Gray. RIP Steeve!


2 komentáře: