Blogger Widgets

středa 2. května 2012

Dave Grohl (FOO FIGHTERS) režisérem


Poslední dobou jakoby muzikanty začalo lákat filmové plátno. Dave Grohl to vezme rovnou od režisérského křesla.


Skrze The Pulse Of Radio frontman FOO FIGHTER, Dave Grohl, potvrdil existující pověsti, že se ujal režie a produkce dokumentárního filmu Sound City. Film o legendárním a nyní zaniklém studiu v kalifornském městě Van Nuys, byl koncipován Grohlem poté, co si od studia koupil stejně slavnou nahrávací konzoli Neve 8028. Konzole, vyrobená v roce 1972, je mnohými považována za klenot analogových nahrávacích zařízení, na které nahrávali alba takoví umělci jako NIRVANA, Neil Young, FLEETWOOD PETTY, Tom Petty, CHEAP TRICK, GUNS N´ ROSES, RAGE AGAINST THE MACHINE, SLIPKNOT, NINE INCH NAILS, METALLICA a nespočet dalších kapel v průběhu posledních 40 let.

Producent Butch Vig, který pracuje s Grohlem na filmovém soundtracku, řekl The Pulse Of Radio, jak bylo zasazeno semínko celého filmu. "Když Dave dostal tenhle nápad a přišel s ním do studia, měl představu o rozhovorech s lidmi, kteří tam nahrávali. A také měl dlouhý seznam všech kapel, které tam během posledních dvaceti let byli - ten seznam je obrovský. Myslím, že tam byli věci jako FLEETWOOD MAC a THE JACKSONS a Tom Petty a METALLICA...podle mě je to úžasné. A tak začal Dave volat lidem a říkal jim ´Hej, chlape, chceš udělat rozhovor pro tenhle dokument?´ A všichni na to ´jasně´.

Grohl v prohlášení o dokumentu řekl: "Sound City je film o největším neopěvovaném americkém nahrávacím studiu....bylo to místo zrození legendy. Bylo svědkem historie. Bylo domovem několika zvláštností, zaměřené na zachování ideálů. Kostel analogu, časová smyčka, poslední bašta, kde se řemeslo vzpíralo technologiím. Bylo to posvěcená země rock n rollu."

Grohl vyzpovídal desítky umělců a producentů, kteří pracovali v Sound City, a ptal se na jejich zkušenosti a některá legendární alba, která v oněch místech vznikla.

Film bude také zcela novým představením umělců, kteří v Sound City nahrávali; zahrnuje v to spolupráci mezi umělci jako Coreyho Taylora (SLIPKNOT) a Ricka Springfielda.

Grohl doufá, že svůj režisérský celovečerní debut uvede na začátku roku 2013.

Žádné komentáře:

Okomentovat